Rond Haaksbergen

Verslag HSC ’21 – UNA

In een zenuwslopend duel heeft HSC’21 een heel belangrijke overwinning geboekt op subtopper UNA. Voor rust maakte de ploeg het verschil, na rust was het vooral overleven voor de mannen van Daniël Nijhof.

UNA was een soort van Angstgegner geworden voor HSC’21. Al tien keer op rij wist het niet te winnen van de Brabanders, die onder meer eens met 8-1 wonnen in Haaksbergen en HSC’21 in een beslissingswedstrijd in 2016 de weg versperden naar de Tweede Divisie. Op het belangrijkst denkbare moment doorbrak het die negatieve reeks.

UNA, nog in de strijd verwikkeld voor de nacompetitie om promotie, werd voor rust met goed voetbal teruggedrongen. De intenties van HSC’21 waren vanaf het begin duidelijk en halverwege de eerste helft nam HSC’21 na een knappe aanval de leiding. Bas ter Hogt was de maker van het doelpunt. Kort daarna kreeg HSC’21 een gouden kans om het zichzelf wat makkelijker te maken, maar Diego van der Weide miste de toegekende strafschop.

Na rust drong UNA wel meer aan, maar tot uitgespeelde kansen kwam de ploeg nauwelijks. Spannend was het wel door de dreiging in combinatie met de minimale marge, maar een hard werkend HSC’21 hield stand en heeft nu goede papieren om ook volgend seizoen in de Derde Divisie te spelen.

Opstelling: Brammer, Veensma (83. Schrijver), Grondman, Derksen, Caglar Uguz, Babuloglu, Cenk Uguz, Bas ter Hogt, Van der Weide (71. Szolga), Witbreuk, Ottink (90. Postma). Toeschouwers: 262