Rond Haaksbergen

Politieberichten Haaksbergen week 40/41

Dinsdag 1 oktober 2024
Eenzijdig ongeval op de Aaftinksweg. Lag een auto op zijn zijkant in het weiland, terwijl de 40-jarige bestuurster uit Haaksbergen er nog in zat. Zij werd door een voorbijganger uit de auto gehaald. Bleek dat de automobiliste een boom had geraakt en met haar auto over de sloot het weiland in was geslingerd. Het letsel viel reuze mee, doordat de bestuurster de gordel droeg. Door de klap van het ongeval werd zij voor de zekerheid nog wel even onderzocht in de ambulance. Maar hoefde ter controle niet vervoerd te worden naar het MST te Enschede.

Woensdag 2 oktober 2024
Controleerde de politie op de Enschedesestraat een 36-jarige automobilist uit Enschede. Deze bleek geen geldig rijbewijs te hebben. Ook weigerde  de man medewerking te verlenen aan een drugstest. Terwijl de politie wel het vermoeden had, dat hij daadwerkelijk onder invloed was. De man werd daarop aangehouden en aan het politiebureau te Goor vond er een bloedproef plaats. Uit later onderzoek zal blijken hoeveel drugs de man daadwerkelijk had gebruikt. Voor het weigeren van de drugstest kreeg hij een bon.

Donderdag 3 oktober 2024
Tijdens een snelheidscontrole op de N18 kwam een 25-jarige automobilist uit Winterswijk met 146 km/u voorbij. Toen hij werd staande gehouden, bleek hij ook nog eens onder invloed van alcohol te zijn. Aan het politiebureau te Enschede blies hij 851 ug/l, waarop zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Vrijdag 4 oktober 2024
Verleende een 46-jarige fietser uit Noardburgum geen voorrang op de kruising van de Wiedenbroeksingel met de Trompstraat. Een automobilist kon nog net uitwijken. Maar door de schrik kwam de fietser ten val en liep daarbij verwondingen op. Met onbekend gebleven letsel werd hij per ambulance vervoerd naar het MST te Enschede.

Zaterdag 5 oktober 2024
Zag de politie op  de Molenstraat een auto rijden. Echter volgens de gegevens van het RDW zou de eigenaar geen geldig rijbewijs hebben. Tijdens de controle bleek dat de bestuurder iemand anders was, die wel een geldig rijbewijs had. Echter kwam er een henneplucht uit zijn auto. En tijdens de drugstest bleek de bestuurder onder invloed te zijn van cannabis. Hierop werd de 22-jarige man uit Haaksbergen aangehouden. Uit later onderzoek zal blijken hoeveel drugs hij daadwerkelijk had gebruikt.

Zondag 6 oktober 2024
Kreeg de politie de melding, dat iemand onder invloed van alcohol met zijn auto onderweg was naar Haaksbergen. Op de Eibergestraat werd de 38-jarige bestuurder uit Hengevelde gecontroleerd. Daarbij bleek dat hij inderdaad te veel alcohol had genuttigd. De man ging er echter plotseling vandoor met zijn auto, met daarin nog twee kleine kinderen. Na een achtervolging werd hij klemgereden door de politie op de Lansinkstraat en met het nodige verzet aangehouden.  Hierna werd de man overgebracht naar het arrestantencentrum te Borne, alwaar hij werd ingesloten. Verder bleek dat hij niet alleen te veel alcohol op had, maar ook nog eens positief testte op het gebruik van cocaïne.

Bron: Politie Haaksbergen

Mobiele versie afsluiten