18 jul - 08:49 Haaksbergen - aangepast om 08:49

Dinsdag 9 juli 2024
Verleende een 20-jarige automobilist uit Hengevelde geen voorrang op de kruising van de Olthuisweg/Ellenbroekweg. Daardoor botste hij tegen een  personenauto met aanhanger van een 54 jarige man uit Tuil. Er vielen geen gewonden, maar beide voertuigen hadden forse schade en moesten worden afgesleept door een bergingsbedrijf. Aangezien er sprake was van een grove voorrangsfout zal er een proces-verbaal worden opgemaakt.

Woensdag 10 juli 2024
Een 25-jarige man uit Haaksbergen is om het leven gekomen bij een ernstig ongeval op de Buurserstraat. Het slachtoffer werd per ambulance met zwaar letsel overgebracht naar het MST te Enschede, waar hij later aan zijn verwondingen is overleden. Door nog onbekende oorzaak raakte de auto van de 25-jarige van de weg en botste tegen een boom. Door de politie werd een onderzoek verricht naar de toedracht van het ongeval.

In een week tijd 2x aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol en drugs! Werd een 49-jarige automobilist uit Enschede een week geleden nog aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol, een week later op de Alsteedsweg bleek hij onder invloed van cocaïne te zijn! De man werd opnieuw aangehouden en moest een bloedproef ondergaan in het politiebureau te Goor. Een proces-verbaal zal worden opgemaakt als blijkt dat de bloeduitslag te hoog is.

Donderdag 11 juli 2024
Zou een bestuurster onder invloed van alcohol met haar auto vanuit Enschede vertrokken zijn. Het kenteken van de auto stond op naam van een inwoner uit Haaksbergen. De politie trof de auto aan in de Sweelinckstraat. Terwijl de 29-jarige bestuurster uit Haaksbergen achter het stuur zat,  nam zij nog een slokje uit een flesje wijn. Na een alcoholtest werd zij aangehouden en in het politiebureau te Enschede blies zij 810 ug/l. Haar rijbewijs werd ingevorderd en een proces-verbaal werd opgemaakt.

Vrijdag 12 juli 2024
Eigenaardige melding aan de Eibergsestraat waar een tentje in het bos zou staan met een kinderwagen. Bleek dat een 34-jarige dakloze daar schuilde. Hij was lopend onderweg naar Den Haag. De man wilde het liefst emigreren naar Noord- of Zuid Amerika, omdat volgens hem de regels in Nederland niet kloppen. Hierdoor weigert hij om een identiteitsbewijs aan te vragen, maar zonder kan hij niet naar het buitenland emigreren. Als het gestopt was met regenen zou de man zijn reis als soevereine vervolgen. De kinderwagen gebruikte hij om zijn persoonlijke spullen in te vervoeren.

Zaterdag 13 juli 2024
Hadden vader en dochter het iets te gezellig gehad op het zomerfeest in de Rietmolen? Zo kreeg de politie de melding dat een man en vrouw  dronken op straat zouden liggen. Bleek dat de 20-jarige dochter uit Enschede van de fiets was gevallen op de Oude Rietmolenweg en dat haar 55-jarige vader zich nu bekommerde om haar. Aangezien de jonge dame zo zwaar onder invloed van alcohol was, nam de politie voor de zekerheid nog even contact op met de ambulancedienst. Na overleg werd besloten om geen ambulance te sturen.

Zondag 14 juli 2024
Controleerde de politie een 20-jarige automobilist op de Morsinkhofweg.  Volgens de gegevens van het RDW had zijn rijbewijs al in maart 2023 ingeleverd moeten zijn. De bestuurder gaf aan dat hij in het verleden een ongeval had gehad ivm een insult. Gezien het feit dat de man hier al een jaar geen last meer van had gehad, hoefde hij volgens hem zijn rijbewijs niet in te leveren. De politie deed navraag bij het RDW. Bleek  dat het rijbewijs omgewisseld had moeten worden voor een rijbewijs met een beperkte geldigheid. Een proces-verbaal zal worden opgemaakt.

Maandag 15 juli 2024
Zag de politie een bromfietser rijden over de Eibergsestraat, waarbij het leek of hij geen goedgekeurde helm droeg. De helm van de 36 jarige man uit Haaksbergen bleek tijdens de controle wel goedgekeurd te zijn. Na een drugstest bleek hij echter onder invloed van cannabis te zijn. De man werd aangehouden en moest een bloedproef ondergaan in het politiebureau te Goor.

Bron: Politie Haaksbergen